Vladica Dimitrov: U Dimitrovgradu uzorkovana dva sumnjiva slučaja na COVID-19, kontakti izolovani iz predostrožnosti

U Dimitrovgradu danas uzorkovana dva sumnjiva slučaja na COVID-19, kontakti izolovani iz predostrožnosti. U gradu nema povećanog broja ljudi, policija kontroliše red ispred Pošte. Šesta nedelja važna, komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov apeluje na građane da nastave da budu disciplinovani i da iskazuju visok stepen svesti. Moguća relaksacija određenih mera posle Uskrsa, opuštanja nema. Maske danas u Lukavici, sutra se završava Gradinje. “Komunalac” izvršio kompletnu dezinfekciju javnih površina, nastavljaju se radovi na vodovodnoj mreži u Lukavici i Željuši. Crveni krst deli pakete za ugrožene koje sistem ne prepoznaje. Opština razmatra mogućnost ponovne podele paketa za korisnike novčane socijalne pomoći.

This image has an empty alt attribute; its file name is 211-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 212-1024x683.jpg

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je stabilna, uprkos tome što su danas dve sumljive osobe uzorkovane na COVID-19. Opštinski štab i Dom zdravlja odmah su izolovali prve kontakte do okončanja testiranja, a naredbe za izolaciju moraju da se poštuju i usmeno. U gradu nema velikog broja ljudi, policija kontroliše red ispred pošte. Ovo je u najkraćem konstantovano na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 213-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 214-1024x683.jpg

Komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov apeluje na sve građane opštine da nastave kao i do sada da budu disciplinovani, da nose maske i da poštuju preporučenu socijalnu distancu kako bi se došlo u situaciju da se neke od mera relaksiraju već posle Uskrsa. Prema rečima Dimitrova, situacija u Pirotskom okrugu je “šarena”, dok je u Pirotu stanje ozbiljno, te zbog toga on savetuje svojim sugrađanima da ne odlaze u velike trgovinske lance u tom gradu, već da kupovinu obavljaju u prodavnicama u Dimitrovgradu, koje su prema njegovim rečima, dobro snabdevene.

This image has an empty alt attribute; its file name is 215-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 216-1024x683.jpg

Dimitrov kaže da se danas vrši podela maski u Lukavici, a očekuje se da do sutra one budu distribuirane i domaćinstvima u Gradinju. Navodi da je “Komunalac” izvršio dezinfekciju javnih površina po planu, a danas nastavlja radove na vodovodnoj mreži u Lukavici i Željuši.

This image has an empty alt attribute; its file name is 217-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 218-1024x683.jpg

Prema rečima Dimitrova, u toku ove nedelje će se znati kakav će biti sadržaj paketa pomoći penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara, kao i na koji način će biti organizovana njihova podela. Kako kaže, Crveni krst će, takođe u toku ove sedmice, deliti pakete ugroženima, koje sistem ne prepoznaje. On dodaje da postoji mogućnost da lokalna samouprava iz svog budžeza obezbedi sredstva za još jednu distribuciju paketa hrane i higijene korisnicima novčane socijalne pomoći.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže komandant štaba, najduža zabrana kretanja od uvođenja vanrednog stanja nije kršena na teritoriji opštine, ali će zvanični podaci biti predstavljeni javnosti u toku sutrašnjeg dana.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Ivo Tomov
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar