Dimitrov: U Dimitrovgradu stanje pod kontrolom, neke mere na snazi i nakon ukidanja vanrednog stanja

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nepromenjena u odnosu na juče, u Domu zdravlja nema novih uzoraka na COVID-19, rezultati testiranja za dve osobe iz Doma za stare u toku dana, Komandant Opštinskog štaba Vladica Dimitrov apeluje na vlasnike i prodavce da na vidnom mestu u svojim maloprodajnim objektima istaknu obaveštenje o zabrani ulaska bez maske. Počela prodaja na uličnim tezgama, apel kupcima da ne dodiruju proizvode. Neke mere na snazi i nakon ukidanja vanrednog stanja. Sutra sednica Skupštine opštine u velikoj sali Centra za kulturu u 10:00 sati, akcija dobrovoljnog davanja krvi u galeriji od 8:00 do 13:00 časova. Zabrana kretanja nije kršena.

This image has an empty alt attribute; its file name is 381-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 382-1024x683.jpg

Na današnjoj telefonskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije konstantovano je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nepromenjena u odnosu na juče i pod kontrolom svih relevantnih subjekata. Novih uzorkovanja na COVID-19 u Domu zdravlja nije bilo, a kako je za FAR rekao komandant štaba Vladica Dimitrov rezultati testiranja na koronavirus za dve štićenice Doma za stare očekuju se u toku dana. Za razliku od stanja u Pirotskom okrugu gde je situacija, posebno u Babušnici, dosta nepovoljna, u Dimitrovgradu je, prema rečima Dimitrova, situacija stabilna i dobra, ali to, kako kaže, ne znači da treba da dođe do opuštanja, jer će sav dosadašnji trud u tom slučaju buti uzaludan.

This image has an empty alt attribute; its file name is 383-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 384-1024x683.jpg

Dimitrov je rekao da komunalni redari i inspekcija kontrolišu sprovođenje naredbe Opštinskog štaba koja se odnosi na organizovanje prodaje u maloprodajnim objektima i uličnim tezgama i ujedno apelovao na vlasnike i prodavce u trgovinskim radnjama da na vidnom mestu istaknu obaveštenje o zabrani ulaska bez maske. Takođe kaže da su ulične tezge oblepljene i da su završeni takozvani improvizovani izlozi kako kupci ne bi mogli da dodiruju proizvode i apeluje na prodavce da poštuju sve mere zaštite i da nose maske i rukavice. Komandant štaba je rekao da će neke mere ostati na snazi i nakon ukidanja vanrednog stanja i da će građani morati da ih poštuju sve do pronalaženja vakcine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 385-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 386-1024x683.jpg

Dimitrov je rekao da će sutra od 10:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu biti održana sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad, uz poštovanje svih bezbedonosnih mera. Na dnevnom rede, izmedu ostalog, će se naći odluka o zaduživanju opštine za potrebe finansiranja kapitalnih investicionih projekata, rebalans budžeta, kao i plan mera i aktivnosti Opštinskog štaba za vanredne situacije u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa na teritoriji opštine.

Komandant Štaba je najavio i akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će, prema njegovim rečima, biti održana sutra, u galeriji “Metodi Meta Petrov”, u periodu od 8:00 do 13:00 sati,

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar