Dimitrov: Dve osobe u Domu za stare uzorkovane na COVID-19, Opštinski štab relaksirao određena ograničenja

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i dalje povoljna, dve štićenice Doma za stare uzorkovane na COVID-19. Opštinski štab relaksirao određena ograničenja, doneta naredba o prodaji na uličnim tezgama, ukinuta šalterska prodaja u maloprodajnim objektima. Maske se od sutra dele u udaljenim seoskim sredinama, dezinfekcija danas nije rađena zbog kiše. Najduža zabrana kretanja u Dimitrovgradu nije kršena.

This image has an empty alt attribute; its file name is 348-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 349-1024x683.jpg

Na telefonskoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije konstantovano je da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu stabilna, dok su dve osobe iz Doma za stare uzorkovane na COVID-19 i njihovi rezultati se očekuju za dan ili dva.

This image has an empty alt attribute; its file name is 350-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 351-1024x683.jpg

Komandant Štaba Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da je na današnjem sastanku doneta naredba kojom se rad Zelene pijace (prodaja voća, povrća i cveća) organizuje kroz prodaju na uličnim tezgama u vlasništvu opštine Dimitrovgrad, uz sve propisane mere zaštite. Takođe, on ističe da prodavci mogu da koriste i svoje tezge na lokaciji Kanton i ispred bivše upravne zgrade GID-a, ali, kako kaže, uz obavezu da ne dozvole mušteriji da direktno dira artikle. Javno preduzeće “Komunalac” će, prema rečima Dimitrova, biti zaduženo da obezbedi zaštitu za tezge u vlasništvu opštine i da vrši dezinfekciju svih tezgi.

Dimitrov kaže da će odlukom štaba, Gradska pijaca biti zatvorena do okončanja vanrednog stanja, a u maloprodajnim objektima se ukida šalterska prodaja, ali će, kako navodi, i dalje biti na snazi mere predostrožnosti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 352-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 353-1024x683.jpg

Ističe da je do sada na teritoriji opštine podeljeno oko 5.900 maski, a do kraja nedelje se očekuje da još 500 maski bude distribuirano meštanima u udaljenim seoskim sredinama. Prema podacima kojima raspolaže komandant Štaba, najduža zabrana kretanja u Dimitrovgradu i okolnim selima nije kršena.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
april 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar