U toku javni uvid u zahtev “SET-a” iz Šapca o proceni uticaja na životnu sredinu za prečišćivač otpadnih voda

Odsek za lokalnu poresku administraciju, poljoprivredu i zaštitu životne sredine pri Opštinskoj upravi opštine Dimitrovgrad obaveštava javnost da je Preduzeće za inženjering, konsalting, projektovanje i izgradnju „SET“ iz Šapca podnelo Zahtev za dobijanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu. Reč je o projektu za izgradnju i rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na katastarskim parcelama u Lukavici, u ime nosioca projekta Opštine Dimitrovgrad.

U saopštenju se kaže da zainteresovani organi i organizacije i javnost mogu da izvrše uvid u sadržinu zahteva svakog radnog dana od 5. do 25. juna ove godine, u periodu od 10:00 do 14:00 časova, u prostorijama Odseka za lokalnu poresku administraciju, poljoprivredu i zaštitu životne sredine ul. Balkanska br. 12.

Navodi se da se u periodu trajanja javnog uvida mogu podneti primedbe i mišljenja na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu u pisanom obliku preko nadležnog odseka.

Javna rasprava i prezentacija predmetne studije o podnetom zahtevu biće održana u petak, 26. juna u prostorijama Skupštine opštine Dimitrovgrad.

  A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar