a

Atletičarkama “Balkana” tri medalje u Kruševcu i plasman na državno prvenstvo u Sremskoj Mitrovici

Članice Atletskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada Jana Borisov, Jovana Ivković i Iva Micev okitile su se medaljama na prvenstvu centralne Srbije za mlađe pionirke koje je 14. juna održano u Kruševcu. One su na taj način stekle pravo nastupa na državnom prvenstvu 21. juna u Sremskoj Mitrovici.

This image has an empty alt attribute; its file name is 201-1024x683.jpg

Jana Borisov je u disciplini skok u vis osvojila srebrnu medalju sa ličnim rekordom 137cm. Jovana Ivković je takođe bila srebrna u bacanju kugle sa svojim najboljim rezultatom 8.21m, a u istoj disciplina Iva Micev je osvojila bronzano odličje sa ličnim ostvarenjem 8.01m. Na nadmetanju su nastupile još četiri atletičarke “Balkana” Lena Petrović, Maša Milić, Natalija Ćirić i Ana Ignjatov, ali nisu uspele da se domognu pobedničkog postolja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 202-1024x683.jpg

Aleksandar Markov, sekretar “Balkana” bio je zadovoljan nastupom mladih dimitrovgradskih atletskih nada na prvom takmičenju u postkorona eri. On je u izjavi za FAR rekao da je u Kruševcu ostvaren sjajan rezultat, imajući u vidu činjenicu da su sportisti imali dugu pauzu od gotovo tri i po meseca iz dobro poznatih razloga.

A. Todorov

Foto: Atletski klub “Balkan” Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar