a

Video: Katarina Simeonov – Polaganje male mature počinje sutra

Testom iz srpskog jezika, sutra, 17. juna, počinje polaganje završnog ispita za učenike osmog razreda. U četvrtak je test iz matematike, a u petak kombinovani test koji obuhvata zadatke iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije. Ove godine mala matura odvijaće se u neobičnim okolnostima zbog epidemije, a Ministarstvo prosvete donelo je preporuke po kojima u učionici ne sme biti više od devetoro dece, sa kojima će biti dva dežurna nastavnika. Deci je preporučeno da nose maske, a na ulazu će se meriti i temperatura.

66 osmaka u dimitrovgradskoj Osnovnoj školi pristupiće testu u 9:00 sati, dok će sat vremena ranije biti izršena određena provera, rekla je za FAR direktorka škole Katarina Simeonov.

Očekuju se da preliminarni rezultati budu 23. juna.

O detaljima u telefonskom razgovoru sa Katarinom Simeonov.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jun 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar