a

VIDEO: I mali stopama velikih – Šetnja malih maturanata u Dimitrovgradu

Posle velikih, šetali su i mali maturanti. Njih 66 su se tako uputili na put koji vodi ka odrastanju i zrelosti, na koju će zvanično čekati još četiri godine.

Kakve su njihove nade teško je reći, sem da su velike i iskrene, i uglavnom još uvek daleko od pravilnih izazova koje život nosi.

This image has an empty alt attribute; its file name is 379-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 380-1024x683.jpg

Ali ovom šetnjom oni i bukavalno kreću na put, koji će ih odvojiti od detinjstva i na kome će sazreti.

Toga naravno nisu svesni, kao što niko u njihovim godinama nije bio, i to je možda i najveća lepota njihovog puta i pokazivanja pred roditeljima, sugrađanima i oniima koji su im dosad predavali.

This image has an empty alt attribute; its file name is 381-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 382-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 383-1024x683.jpg

Ovom šetnjom krenuli su na stazu života, koja je puna prepreka i stranputica. Na njoj će im sem sreće, trebati i iskustva i korekcije strarijih i neporecivo saznanje da se ona nikada ne završava i da traje dok traje život.

FAR je snimio atmosferu.

Novinar: Slobodan Aleksić
Snimatelj i foto: Stefan Pavić / Mikica Kostov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videonov
Produkcija: FAR TV
jun 2020

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar