a

Prvog julskog dana tropski toplo

Srbija će u sredu biti pod uticajem polja povišenog vazdušnog pritiska, preovlađivaće vedro, a u popodnevnim satima kratkotrajni pljuskovi su mogući na jugozapadu zemlje, u večernjim satima i na severu. Sa juga stiže topliji vazduh, pa će prvog julskog dana biti tropski toplo, kažu sinoptičari RHMZ-a. Najviša dnevna temperatura od 30 do 34 stepena.

Sunčano i veoma toplo i u četvrtak sa maksimalnom temperaturom od 32 do 35 stepeni. Lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom u poslepodnevnim časovima.

Sinoptičari za petak najavljuju pretežno sunčano i toplo vreme, Uveče i u noći promenljivo sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 17 do 22, a najviša dnevna od 28 do 33 stepena.

Prema zvaničnoj prognozi, u subotu će biti više oblaka i malo svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju obilne padavine. Temperatura u jutarnjim satima od 17 do 21, a najviša dnevna u intervalu od 26 do 29 stepeni.

U periodu od 5. do 9. jula preovlađivaće promenljivo i svežije vreme sa čestom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Do kraja nedelje tropski toplo u susednoj Bugarskoj.

P. Videnov (izvor: RHMZ / RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar