a

U dimitrovgradsku gimnaziju upisano 48 budućih srednjoškolaca

Upis u srednje škole u Srbiji je završen, a prema rečima direktora Gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” Bratislava Stamenova, u prvi razred upisano je 48 učenika.

Najviše đaka imaće gimnazijsko odeljenje na srpskom jeziku – 28, dok će odeljenje na bugarskom brojati devet učenika, kaže direktor gimnazije. Ističe da je na četvorogodišnjem obrazovnom profilu turističko-hotelijerski tehničar upisano sedam đaka.

Navodi da je najmanje zainteresovanih bilo za smer trgovac, treći stepen, svega tri i kako kaže, formiranje tog odeljenja zavisiće od odluke Školske uprave Niš i Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Upis u drugi, treći i četvrti razred gimnazije biće krajem avgusta, rekao je Stamenov.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar