a

VIDEO: FAR razgovara sa novim direktorom dimitrovgradske gimnazije Bratislavom Stamenovim

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević doneo je rešenje kojim je profesora istorije Bratislava Stamenova imenovao za novog direktora Gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” u Dimitrovgradu. Stamenov je zvanično tu funkciju preuzeo 3. juna, a ekipa FAR TV-a je tim povodom iskoristila priliku da razgovara sa njim o tome kako on vidi ovu obrazovnu ustanovu u budućnosti i ka čemu će stremiti kao njen prvi čovek.

Sa Stamenovim smo razgovarali i o rekonstrukciji gimnazije koja je u toku, polaganju maturskih ispita, upisu učenika u prvi razred gimnazije koji će biti 9. i 10. jula, o pripremi za narednu školsku godinu, kao i o projektu koji je gimnaziji odobren u okviru Erazmus plus programa.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar