U Pirotskom okrugu još 3 zaražena

U Pirotskom okrugu potvrđena su još 3 novozaražena koronavirusom, tako da ih je sada 268. Zavod za javno zdravlje u Pirotu koji je dostavio dnevni epidemiološki pregled za okrug, navodi da su danas stigli rezultati za 39 uzoraka i da je zabeležen 1 pozitivan slučaj iz Pirota i 2 iz Bele Palanke, dok su rezultati još 6 uzoraka pod sumnjom.

Inače, po gradovima i opštinama okruga i dalje najviše zaraženih ima u Pirotu – 192, u Beloj Palanci – 43, u Babušnici – 30 i u Dimitrovgradu – 3 osobe.

Četiri lica sa područja okruga su na bolničkom lečenju u KC Niš, dok je u Opštoj bolnici u Pirotu 6 obolelih, od kojih su, kako stoji u informaciji, 4 sumnjiva na Covid infekciju, dok se 2 leče zbog pogoršanja astme.

Zavod epideomiološku situaciju i dalje ocenjuje kao nepovoljnu i apeluje da se primenjuju sve mere koje su od danas na snazi u Republici Srbiji. Na kraju navodi da svako lice koje ima simptome akutne respiratorne infekcije treba da se izoluje od članova porodice i okruženja i apeluje da se stanovništvo ponaša krajnje odgovorno, jer svako od nas “moće biti potencijalno zaražen”.

Celu informaciju pogledajte u linku.

Izvor: Zavod za javno zdravlje Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar