ZZJZ Pirot: Čekaju se rezultati za 77 uzoraka, u Pirotskom okrugu do sada 295 osoba pozitivnih

Na teritoriji Pirotskog okruga od početka epidemije do sada 295 lica inficirano je koronavirusom, a najveći broj pozitivnih je u Pirotu – 206. U Beloj Palanci 55 osoba je pozitivno na Covid-19, a u Babušnici 31, dok je najmanje zaraženh u Dimitrovgradu 3 lica, kažu u Zavodu za javno zdravlje Pirot.

Prema najnovijem izveštaju, čekaju se rezultati za 77 uzoraka, koji su prikupljeni od utorka do četvrtka. Na bolničko lečenje u Kliničkom centru u Nišu sa područja okruga hospitalizovano je 6 osoba, dok se na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu leče 3 pacijenta sa sumnjom na Covid-19.

U saopštenju stoji da je od 10. juna do 22. jula broj potvrđenih slučajeva 139 iz 121 porodice, a među potvrđenima više od polovine se oporavilo.

Lekari pirotskog Zavoda ističu da je epidemiološka situacija u Pirotu i dalje nepovoljna zbog povećanog broja pregleda u kovid ambulanti (od 90 do 100 pregleda dnevno), kao i zbog prijema u bolnicu i procenta pozitivnosti testova.

Iz Zavoda takeđe navode da se spidemiološkim ispitivanjem otkrivaju porodične epidemije, kao i daleko veći broj obolelih u odnosu na broj testiranih i potvrđenih slučajeva i savetuju građanima da poštuju sve preventivne mere u cilju suzbijanja epidemije.

Najnoviji izveštaj Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Zavod za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar