a

Stanje u Pirotskom okrugu nepromenjeno, do sada 285 inficiranih koronavirusom

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, stanje u Pirotskom okrugu je nepromenjeno u odnosu na jučeranji presek. U Zavodu kažu da se čekaju rezultati za 49 uzoraka, a od početka epidemije do 20. jula u okrugu je koronavirusom inficirano 285 osoba, od čega u Pirotu 202, u Beloj Palanci 50, u Babušnici 30 i u Dimitrovgradu 3 lica.

Sa područja Pirotskog okruga 4 pacijenta su hospitalizovana u Klinički centar Niš, a 3 na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu sa sumnjom na Covid infekciju.

U saopštenju stoji da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna, ali pod kontrolom i da se samo uz strogu primenu svih mera može suzbiti širenje epidemije na lokalnom nivou.

Najnoviji izveštaj Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Zavod za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar