VIDEO: Dimitrov – Lice pozitivno na Covid-19 u kućnoj je izolacji, izolovani i njegovi neposredni kontakti

Prema najnovijem izveštaju, lice iz Dimitrovgrada za koje se sumnjalo pozitivno je na Covid-19, rekao je u telefonskom razgovoru za FAR predsednik opštine Vladica Dimitrov. On je kazao da se radi o čoveku koji radi u jednom kolektivu što povlači malo veći epidemiološki rizik, nalazi se u kućnoj izolaciji zato što ima lakšu kliničku sliku, a i svi njegovi neposredni kontakti su u izolaciji i trenutno su bez kliničke slike. Dimitrov navodi da je pojačan zdravstveni nadzor nad svim osobama koja su iz tog kolektiva.

Predsednik opštine preporučuje svim licima kod kojih se javi temperatura i drugi simptomi kovid infekcije da se odmah jave lekarima u kovid ambulanti Dom zdravlja, koja radi 24 časa.

Prema njegovim rečima, za sada nije povećan broj ljudi koji se javljaju u kovid amlantu i trenutno je situacija pod kontrolom, a tokom ove nedelje posmatraće se da li je pozitivna osoba prenela bolest na druga lica.

Dimitrov kaže da Opštinski štab za vanredne situacije neće donosi posebne mere osim ovih koje postoje, zato što nije povećan broj obolelih i preporučuje svim građanima nošenje maski, poštovanje socijalne distance, pojačanu higijenu i pranje ruku.

Javno preduzeće “Komunalac” je prošle nedelje krenulo sa preventivnom dezinfekcijom dečjih igrališta u gradu i to tri puta nedeljeno za početak, kazao je predsednik opštine i naglasio da će se primenjivati rigiroznije kontrole okupljanja mladih u gradu.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Petar Videnov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2020

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar