a

ZZJZ Pirot: Bez novih slučajeva u Pirotskom okrugu, i dalje poštovati mere

Od 18 rezultata koji su danas stigli u Zavod za zaštitu zdravlja u Pirotu, nema pozitivnih, a tokođe ni pacijenata koji su pod sumnjom na Kovid primljeni u Opštu bolnicu, međutim epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje nesigurna pa treba poštovati i pridržavati se mera, poručuju iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Inače, u okrugu je 356 inficiranih od početka epidemije, najviše u Pirotu 239, u Beloj Palanci 80, u Babušnici 33 i Dimitrovgradu 4 pozitivna.

Do sada je od posledica kovid infekcije na teritoriji Pirotskog okruga preminulo 25 osoba, a kompletan izveštaj ZZJZ u Pirotu pogledajte OVDE,

S. Aleksić (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar