a

Dimitrovgrad drugi, Bosilegrad sedmi na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”

Na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” koje je direktno prenosila TV Prva Dimitrovgrad su uspešno predstavile devojke Marija Georgiev, Helena Stojanov, Selena Mladenović, Petra Dimitrov i Una Petrov.

One su nastupile kao 18. u tom takmičenju u kome su učestvovala deca i tinejdžeri iz cele Srbije, veoma ubedljivo reprezentovale svoj grad u nastupu, koji je, sem njihove lepote i neposrednosti, pokazao i Dimitrovgrad u najlepšem svetlu.

Devojke iz Dimitrovgrada su izvele pesmu “I stand” koja je 2016. godine predstavljala Republiku Češku na takmičenju za Eurosong.

This image has an empty alt attribute; its file name is 56-1024x683.jpg

Na tom svojevrsnom muzičkom spektaklu je pod rednim brojem 10 veoma ubedljivo predstavila svoj grad i plesačko-pevačka ekipa Bosilegrada. Oni su se predstavili pesmom “Wild Dances” kojom je Ukrajina pobedila na Evroviziji 2004. godine.

U bosilegradskoj verziji pesmu su izveli Dobri Milanov, Anđela Zaharijeva, Sanja Vladimirova, Martina Milanova i Gabrijela Gonev.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” je Čačak, gde će naredne godine i biti održano finale te manifestacije. Na osnovu zvanične rang liste ekipa Dimitrovgrada osvojila je drugo, a Bosilegrada sedmo mesto u konkurenciji 23 grada. Kompletnu rang listu pogledajte OVDE.

Ovaj muzički projekat podržali su ambasadori zemalja Evropske unije, a medijski Prva srpska televizija.

T. Petrov

Foto: Instagram profil “Srbija u ritmu Evrope”

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar