Babušnica obeležila Dan opštine

Svečanom sednicom Skupštine opštine Babušnica i polaganjem venaca i cveća na Spomen obeležja Babušnica je obeležila Dan opštine – 6. septembar, kao uspomenu na oslobođenje u Drugom svetskom ratu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 58-1024x683.png

Venac je položila delegacija najviših predstavnika lokalne samouprave i udruženja boraca predvođena predsednicom opštine Ivanom Stojičić, a delegacije SUBNOR-a položile su vence i na Spomen kosturnicu kod osnovne škole u Babušnici i na spomen obeleže revolucionarke Dragice Žarković na „Ceričju“ kod sela Studena.

Pozdravnim govorom na svečanoj sednici prisutnima se obratila predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić. Tom prilikom osvrnula se na planove za budućnost, rekavši da su prioriteti završetak svih započetih projekata kao što su završetak ulice Borisava Stefanovića, gradske pijace, uređenje hola Doma kulture, kompletno uređenje srednje škole, završetak sportske hale, kao i završetak magistralnog vodovoda Ljuberađa-Veliko Bonjince- 3 faza.

This image has an empty alt attribute; its file name is 59-1024x683.png

Ona je rekla da su izdvojena sredstva za asfaltiranje ulica “Mladosti” i “Nušićeve”, kao i prilaza stambenim zgradama u ulici Saše Ivkovića, a za sve ove projekte već postoji urađena projektno-tehnička dokumentacija.

Posebna pažnja biće posvećena zapošljavanju mladih i stručnih kadrova, podizanju nataliteta, razvoju poljoprivrede, sporta i kulture. Revitalizacija Zvonačke Banje, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i revitalizacija putnih pravaca Babušnica-Zvonačka Banja i Babušnica-Pirot biće strateški ciljevi u narednom periodu, rekla je ona.

Stojičić je navela da je pred Babušnicom težak period, ali i rekla da će se sve to savladati uz puno truda, rada i lične odgovornosti.

Na sednici su uručene i opštinske nagrade. Najviše priznanje Opštine Babušnica, Septembarska nagrada u vidu plakete, odlukom Opštinskog veća i Skupštine opštine Babušnica dodeljena je ove godine gospodinu Sretenu Nikoliću iz Beograda, rođenom Lužničaninu, poznatom privredniku i sportskom radniku, suvlasniku farmaceutske kuće “Infarm”, za, kako je rečeno, promociju i razvoj Lužničkog kraja.

Svečana sednica je održana uz punu primenu svih epidemioloških mera, a među ostalima prisustvovala je i Slađana Nikolić, prethodna predsednica Skupštine opštine Babušnica i sadašnja poslanica u Republičkom parlamentu.

Goran Kitanović / Teodora Petrov

Foto: Info servis Doma kultura Babušnica / Goran Kitanović

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar