VIDEO: Dimitrov – Jedna osoba iz Dimitrovgrada preminula i još dvoje pozitivno na Covid-19, od ponedeljka uvođenje vanredne situacije

Jedna osoba iz Dimitrovgrada je preminula od posledica koronavirusa u Opštoj bolnici Pirot, a još dvoje je pozitivno na Covid-19, izjavio je za FAR predsednik opštine Vladica Dimitrov. Dimitrov je naglasio da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine loša, a juče i danas se u kovid ambulanti javio veliki broj ljudi sa upalama pluća.

Prema njegovim rečima, od ponedeljka se sigurno uvodi vanredna situacija na teritoriji opštine i tada će se zvanično odlučiti kakve će mere biti sprovedene. Za sada je preporuka da se nastava u školama organizuje onlajn, da ustanove idu na minimalan proces rada, da svi događaji budu otkazani, a rad ugostiteljskih objekata drastično skraćen, kazao je Dimitrov i dodao:

“Ovo što se sada dešava, očekujem da traje minimum jednu ili dve nedelje. Sad su nam sve to kontakti kontakata. Virus cirkuliše svuda. Ogromna je verovatnoća ako idete negde bez maske da ćete se zaraziti”.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2020

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar