a

VIDEO: Dimitrov – Epidemiološka situacija danas jako loša, registrovano 17 novih pneumonija

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu danas je jako loša. Od urađene 63 rentgenografije, 17 je novih pneumonija. Jedna osoba preminula od posledica koronavirusa. U Domu za stare 31 zaražen korisnik, petoro njih zbrinuto u Opštoj bolnici u Pirotu, jedna osoba iz ove ustanove preminula. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 363-1024x683.jpg

Dimitrov naglašava da se u Dimitrovgradu manje poštuje mera izolacije i dodaje da se oko 600-700 osoba nalazi u izolaciji, ali da ne postoji mogućnost da se svako od njih prati. Ističe da svako treba da bude samodisciplinovan kako bi virus prestao da se širi i na taj način bi se oslobodili epidemije.

Kako Dimitrovgradu, tako i u Srbiji brojke dramatično rastu, zdravstvene ustanove u zamlji su prepune, a Dimitrov ne isključuje mogućnost da u narednom periodu nadležni donesu odluku o kompletnom zatvaranju, odnosno da uvedu policijski čas.

This image has an empty alt attribute; its file name is 364-1024x683.jpg

Predsednik opštine ističe da svi koji se javljaju sa simptomima temperature i kašlja gotovo sigurno su kovid pozitivni. Navodi da je bitno da se ljudi čim osete neke simptome odmah jave u kovid ambulantu jer, kako kaže, veoma je važno da se počne sa lečenjem u početnoj fazi.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar