a

VIDEO: Dimitar Canev posetio opštinu Babušnica

Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev i konzul Petar Danov posetili su opštinu Babušnica. Goste je primila predsednica opštine Ivana Stojičić. Poseti su prisustvovali i predsednik KIC-a Zvonci Saša Zlatanov i predsednik Opštinskog odbora Demokratske partije Bugara Ivan Takov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 53-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 54-1024x683.jpg

Stojičić je izrazila zadovoljstvo zbog posete konzula i rekla da se razgovaralo, pre svega, o budućoj saradnji, što je bio i cilj posete, uzimajući u obzir da su ovo njihovi prvi mandati. Ona je rekla da je bilo reči i o Zvonačkoj banji, a da se rekonstrukcija puta Babušnica – Zvonačka banja očekuje sledeće godine.

“Jedan od prioriteta nam je revitalizacija Zvonačke banje. Opština Babušnica je odvojila određena sredstva za neke lokalne puteve, za uređenje izletišta i same banje. Daćemo podršku investitoru i za hotel” – rekla je Stojičić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 55-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 56-1024x683.jpg

Dimitar Canev je istakao da opština Babušnica ima veliki potencijal za razvoj, kako u oblasti turizma, tako i u oblasti industrije.

“Granični prelaz ‘Petačinci’ je veoma bitan za razvoj turizma. Opštini Babušnica će svakako značiti zbog turista. Nadam se da će odgovor biti pozitivan” – dodao je Canev.

Detalje pogledajte u izjavi za medije.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar