VIDEO: Dimitar Canev posetio opštinu Babušnica

Generalni konzul Republike Bugarske u Nišu Dimitar Canev i konzul Petar Danov posetili su opštinu Babušnica. Goste je primila predsednica opštine Ivana Stojičić. Poseti su prisustvovali i predsednik KIC-a Zvonci Saša Zlatanov i predsednik Opštinskog odbora Demokratske partije Bugara Ivan Takov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 53-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 54-1024x683.jpg

Stojičić je izrazila zadovoljstvo zbog posete konzula i rekla da se razgovaralo, pre svega, o budućoj saradnji, što je bio i cilj posete, uzimajući u obzir da su ovo njihovi prvi mandati. Ona je rekla da je bilo reči i o Zvonačkoj banji, a da se rekonstrukcija puta Babušnica – Zvonačka banja očekuje sledeće godine.

“Jedan od prioriteta nam je revitalizacija Zvonačke banje. Opština Babušnica je odvojila određena sredstva za neke lokalne puteve, za uređenje izletišta i same banje. Daćemo podršku investitoru i za hotel” – rekla je Stojičić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 55-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 56-1024x683.jpg

Dimitar Canev je istakao da opština Babušnica ima veliki potencijal za razvoj, kako u oblasti turizma, tako i u oblasti industrije.

“Granični prelaz ‘Petačinci’ je veoma bitan za razvoj turizma. Opštini Babušnica će svakako značiti zbog turista. Nadam se da će odgovor biti pozitivan” – dodao je Canev.

Detalje pogledajte u izjavi za medije.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar