a

ZZJZ Pirot: Još 20 novozaraženih u Pirotskom okrugu, 14 u Pirotu i 6 u Dimitrovgradu

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot u poslednja dva dana na teritoriji Pirotskog okruga zabeleženo je još 20 slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 14 iz Pirota i 6 iz Dimitrovgrada.

Od početka epidemije do sada ukupno su u okrugu potvrđena 422 slučaja, a od početka novembra 20, po gradovima: Pirot – 288, Bela Palanka – 83, Babušnica – 38 i Dimitrovgrad – 13.

U Zavodu kažu da je od ponedeljka povećan broj pregleda u Covid ambulantama, naročito u Dimitrovgradu i Pirotu za oko 30% u odnosu na prethodnu nedelju, a na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se pet bolesnika sa pneumonijom.

Danas je uzorkovano i poslato na analizu još 36 briseva.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar