Šest pacijenata preminulo, još 2.412 osoba zaraženo u Srbiji

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 12.617 osoba, od kojih je 2.412 nalaza pozitivno na koronavirus. U poslednja 24 sata preminulo je šest pacijenata.

U saopštenju se navodi da je broj smrtnih slučajeva od početka epidemije 850, a procenat smrtnosti je 1.59 odsto. Hospitalizovano je 2.014 pacijenata, a na respiratorima su ukupno 53.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano ukupno 1.376.236 osoba, a potvrđeno je 53.495 slučajeva koronavirusa, dodaje se u saopštenju.

Ivanuša: Situacija u Srbiji se najbrže pogoršava u Evropi

Po broju zaraženih koronavirusom, situacija u Srbiji se u odnosu na ostale evropske zemlje najbrže pogoršava, izjavio je direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji dr Marijan Ivanuša.

Ističe da treba razmišljati o uvođenju novih mera i napominje da su mere koje su na snazi dobre, ali da očigledno ne daju rezultate koji se očekuju i žele.

“Puno ima razloga za to. Određeni broj ljudi postojeće mere ne poštuje kako bi trebalo. Moguće je i da se virus proširio toliko da postojeće mere nisu dovoljne, pa treba razmišljati o dodatnim merama”, naveo je Ivanuša.

Izvor: srbija.gov.rs / RTS / covid19.rs

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar