U Srbiji novih 3.482 slučaja zaraze i još 20 preminulih

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 20 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 1.009, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 11.527 osoba i registrovana su 3.482 slučaja zaraze. Na respiratorima su 164 pacijenta.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je za televiziju “Pink” a prenose beogradski mediji, da je na nivou cele Srbije situacija sa koronavirusom vrlo ozbiljna i alarmantna.

Đerlek je takođe kazao da postoje problemi sa zdravstvenim kapacitetima, zbog čega je ponovo pozvao građane da budu odgovorni i poštuju propisane mere za borbu protiv koronavirusa.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 404 korisnika i 233 zaposlena.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.158, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite 467.

Izvor: srbija.gov.rs / covid19.rs /Pink

Foto: Slobodan Aleksić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar