ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu 14 novozaraženih, u Beloj Palanci proglašena vanredna situacija

U Pirotskom okrugu od 28 pristiglih rezultata uzoraka 14 je pozitivno na koronavirus – 10 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada i 1 iz Bele Palanke, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot. Na teritoriji opštine Bela Palanka 17. novembra proglašena je vanredna situacija.

U poređenju sa drugim talasom kada je registrovano 210 laboratorijski potvrđenih u okrugu, u trećem epidemijskom talasu beleži se nagli porast broja obolelih u kratkom vremenskom periodu. Oboleli su svih uzrastnih grupa i zapošljeni u ustanovama, firmama, javnim preduzećima, stoji u saopštenju.

Od ponedeljka, 16. novembra, se povećava broj pregleda u Covid ambulantama, kažu u Zavodu i dodaju da je prosečan broj pregleda u Covid ambulanti u Pirotu od 120 do 170, a u Dimitovgradu od 80 do 100.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz Kliničkog centra Niš i zdravstvenih ustanova, od ukupnog broja testiranih na teritoriji Pirotskog okruga do danas koronavirus laboratorijski je potvrđen kod 635 osoba: u Pirotu 391, Beloj Palanci 114, Dimitrovgradu 80 i Babušnici 40.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se 2 bolesnika sa pneumonijom.

Kompletan izveštaj ZZJZ u Pirotu za 18. novembar pogledajte OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar