a

VIDEO: Dimitrov – Još 6 pozitivnih na koronavirus u Dimitrovgradu, manji broj pacijenata u kovid ambulanti

U Dimitrovgradu je registrovano još 6 pozitivnih slučajeva na koronavirus, od ukupno 8 testiranih uzoraka. U kovid ambulantu se javio manji broj pacijenata u odnosu na prethodnih nekoliko dana, registrovano još 5 upala pluća. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

“Moramo smanjiti kontakte, pogotovo mlađih osoba, jer upravo su oni glavni prenosioci zaraze, koja se više manifestuje kod njihovih roditelja. Molim sve roditelje da kontrolišu svoju decu, da izlaze samo sa maskama, da smanje druženje i da se ne okupljuju po kućama”, kazao je predsednik opštine.

Što se tiče mera, one se, prema rečima Dimitrova, uglavnom poštuju i za sada nije bilo nijednog slučaja kažnjavanja.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar