Održane videokonferencije NALOR-a uz učešće fondacije “Zamisli život” iz Dimitrovgrada

U okviru projekta Nacionalne asocijacije lečenih od raka (NALOR), 19. i 20. novembra održane su dve videokonferencije. Teme obuhvaćene konferencijom bile su – “Metastatski rak dojke” i “Integrativna medicina i rak”. Takođe, 21. novembra održana je i sednica skupštine NALOR-a, na kojoj je prim. dr Đerđi Šarić ponovo izabrana za predsednika upravnog odbora, a potvrđeni su i članovi upravnog i nadzornog odbora.

Predavači na temu “Metastatski rak dojke” bili su dr Lazar Popović, medikalni onkolog i dr Tijana Klikovac, psihonkolog. Moderator dr Đerđi Šarić je napomenula da je edukacija pacijenata osnovni cilj udruženja i da su videokonferencije pomogle i u digitalnom opismenjavanju članova udruženja, što je bio veliki izazov za većinu učesnika.

This image has an empty alt attribute; its file name is 271-1024x683.jpg

Moderator videokonferencije na temu “Integrativna medicina i rak” bila je Biljana Benić, autor niza tekstova na ovu temu. Profesor dr Vladimir Kovčin je govorio o vidovima alternativne medicine priznatih u Srbiji, a prim. dr Đerđi Šarić je predstavila projekat, kojim su 12 članova udruženja NALOR-a dobili na poklon tromesečnu dozu Kubanskog eliksira, preparata koji je dodatak ishrani i pomaže da se nuspojave hemio i drugih terapija umanje i popravi otpornost i kvalitet života lečenih od raka.

Među učesnicima videkonferencija našla se i Fondacija “Zamisli život” iz Dimitrovgrada. Predavanja su pratile i žene lečene od raka dojke iz različitih gradova Srbije.

U daljem radu se planiraju češći sastanci i videokonferencije koje bi imale i edukativne ciljeve, ali i osnaživanje ovog krovnog udruženja, razmenu iskustava i primenu iskustva dobre prakse u svim udruženjima NALOR-a.

Ovaj događaj medijski je propratio i portal FAR.

T. Petrov

Foto: nalor.co.rs

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar