a

U Dimitrovgradu dobrovoljna akcija davanja krvi, 27 ljudi dalo krv

U prostorijama dimitrovgradske galerije “Metodi Meta Petrov” održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo 27 Dimitrovgrađana. Vesna Todorov, sekretar Crvenog krsta Dimitrovgrad je ocenila akciju veoma dobrom imajući u vidu, kako kaže, aktuelnu epidemiološku situaciju u opštini i ujedno je zahvalila građanima koji su se uključili u ovu humanitarnu aktivnost.

This image has an empty alt attribute; its file name is 328-1-1024x683.jpg

Šestu akciju dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini organizovali su Crveni krst Dimitrovgrad i Zavod za transfuziju krvi iz Niša.

Poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u decembru, a do sada je u 2020. godini dragocenu tačnost dalo 247 ljudi.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar