a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu još 49 pozitivnih, intenzitet virusa vrlo visok

U Pirotskom okrugu još 49 osoba pozitivno je na Covid-19, od kojih je 30 iz Pirota, 11 iz Dimitrovgrada i 8 iz Bele Palanke, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Ukupan broj zaraženih u Okrugu popeo se na 948, po gradovima: Pirot – 574, Bela Palanka – 162, Dimitrovgrad – 142 i Babušnica – 72, kažu u Zavodu.

U saopštenju stoji da se na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leče se 10 pacijenata sa pneumonijom – 6 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada i 1 iz Babušnice. Prebačena su još tri pacijenta u KC Niš. U Kliničkom centru Niš leči se ukupno 27 bolesnika sa područja okruga i to: 12 bolesnika iz Pirota od kojih je 4 na intenzivnoj nezi, 9 iz Dimitrovgrada, 4 iz Bele Palanke i 1 iz Babušnice.

U Zavodu epidemiološku situaciju u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici procenjuju kao vanrednu, ali stabilnu, a u Pirotu kao izrazito nepovoljnu koja prelazi u vanrednu sa tendencijom pogoršanja.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 27. novembar možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar