a

ZZJZ Pirot: Intenzitet virusa vrlo visok, novih 99 slučajeva na području Pirotskog okruga

Prema poslednjem preseku, u Pirotskom okrugu još 99 osoba pozitivno je na koronavirus, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot. Na PCR testu od 75 poslatih uzoraka 57 je pozitivnih, a na antigenom testu 42 lica su pozitivna, po gradovima: Pirot 57, Bela Palanka 18, Dimitrovgrad 15 i Babušnica 9. Danas su u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu poslata 44 uzorka na PCR test.

U najnovijem saopštenju se navodi da je od početka epidemije do danas na području okruga na PCR i antigenskom testu koronavirus potvrđen kod 1.183 lica, od čega u Pirotu kod 697, u Dimitrovgradu kod 200, u Beloj Palanci kod 194 i u Babušnici kod 92 osobe, dok je od posledica koronavirusa preminulo 35 lica.

U Zavodu kažu da se povećava broj bolesnika sa pneumonijom koji se leče u Opštoj bolnici Pirot, gde je hospitalizovano 38 pacijenata: 26 iz Pirota, 6 iz Dimitrograda, 3 iz Bele Palanke i 3 iz Babušnice. Takođe napominju da je intenzitet virusa i dalje vrlo visok i apeluju na sve građane da dosledno primenjuju sve preventivne mere.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 1. decembar možete pogledati OVDE.

P. Videov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar