a

ZZJZ Pirot: Još devet pozitivnih u Pirotskom okrugu, osam iz Pirota i jedan iz Dimitrovgrada

U Pirotskom okrugu još devet osoba pozitivno je na Covid-19, od kojih je osam iz Pirota i jedan iz Dimitrovgrada, a zabeležen je i visok procenat pozitivnosti od 42,8%, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Ukupan broj zaraženih u Okrugu popeo se na 411, po gradovima: Pirot – 282, Bela Palanka – 83, Babušnica – 38 i Dimitrovgrad – 8. Od početka epidemije do danas registrovano je 29 umrlih lica sa područja okruga, kažu u Zavodu.

U saopštenju stoji da se na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči jedan pacijent sa pneumonijom, dok je jedan bolesnik prebačen u Klinički centar Niš zbog pogoršanja opšteg stanja.

U poslednje dve nedelje došlo je do povećanja broja pregleda u Covid ambulantama, naročito u Dimitrovgradu i Pirotu, a beleži se i porast procenta pozitivnosti, od 175 testiranih 31 osoba je pozitivna (17,7%).

U Zavodu epidemiološku situaciju u Pirotu i Dimitrovgradu procenjuju kao preteću sa tendencijom prelaska u nepovoljnu, dok se na području opština Babušnica i Bela Palanka procenjuje kao nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 3. novembar možete pogledati OVDE.

T. Petrov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar