ZZJZ Vranje: Novih 80 slučajeva koronavirusa u Pčinjskom okrugu, 43 u Vranju, u Bosilegradu bez novoinficiranih

Prema najnovijim informacijama Zavoda za javno zdravlje Vranje, na teritoriji Pčinjskog okruga registrovano je novih 80 slučajeva koronavirusa od 323 pristigla rezultata uzorka.

Najviše zaraženih je iz Vranja 43, u Surdulici je 10 pozitivnih, u Bujanovcu i Vladičinom Hanu po 9, u Trgovištu 6 i u Preševu 2, dok u Bosilegradu nije bilo novoinficiranih, saopšteno je iz Zavoda.

Na osnovu najnovijeg preseka stanja, procent pozitivnosti je 25 posto.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovana 124 pacijenta

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 290 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 77. Uzorkovana je krv kod 157 pacijenata i sačinjena 132 RTG pluća. Urađena su 92 antigenska testa, od kojih je 31 pozitivan. Urađeno je i 13 PCR testova i 1 brzi test. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 41 pacijenta.

U kovid bolnicama Zdravstveog centra Vranje hospitalizovana su 124 pacijenta. Od tog broja 111 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 121 pacijent, na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 14 pacijenata, dok su 4 otpuštena. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 36 slobodnih postelja, objavljeno je na sajtu Grada Vranja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar