VIDEO: Dimitrov – Ukinuta vanredna situacija izazvana poplavama i bujičnim vodama, putevi u opštini prohodni

Vanredna situacija izazvana poplavama i bujičnim vodama na teritoriji opštine ukinuta je danas jer je prestao osnov zašto je uvedena. U ovom trenutku se procenjuje šteta. Dunav osiguranje je svoju procenu završio, a deo domaćinstava je i dobio odštete. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR TV izjavio predsednik opštine Vladica Dimitrov.

“Videćemo kakva će biti procena Opštinske komisije za procenu štete, ali ćemo u svakom slučaju tražiti deo sredstava od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja je dobila ulogu posrednika u procesu procene štete”. – kaže Dimitrov.

“Sutra ćemo na sednici Opštinskog veća imati prvi preliminarni izveštaj za procenu šteta i nešto konkretnije podatke. Ono što mogu da kažem je da se oko 150 domaćinstva prijavilo za procenu štete na teritoriji opštine”. – ističe on.

This image has an empty alt attribute; its file name is 301-1024x683.jpg

Danas je počeo da pada i sneg, a prema rečima Dimitrova, putni pravci su trenutno čisti i prohodni. Više snega je, kako kaže, palo u gradu i u južnom delu opštine, nego u severnom. Ekipe Komunalca su već na terenu i tamo gde ima više snežnog pokrivača radi sa na njegovom rasčišćavanju.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
januar 2021

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar