Oblačno sa snegom, od petka u Srbiji toplije

U sredu Srbija će biti i dalje pod uticajem ciklona sa jugoistoka Balkanskog poluostrva, a ti oblaci donosiće snežne padavine u centralnim i južnim krajevima, gde se očekuje manje povećanje visine snežnog pokrivača, Na severu Srbije biće uglavnom suvo. Stigao je i hladniji vazduh sa severa iz oblasti Skandinavije i ponovo spustio temperaturu. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni.

Sinoptičari RHMZ-a za četvrtak najavljuju umereno i potpuno oblačno, ujutro i pre podne u centralnim i južnim krajevima ponegde slab sneg, posle podne suvo. Uveče na severu, a tokom noći i na zapadu i u centralnim krajevima zemlje jače naoblačenje, ponegde mešovite padavine. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura od -5 do -1 stepen,a najviša od 3 do 7 stepeni.

U petak oblačno i malo toplije, mestimično sa kišom. Na planinama iznad 1000 metara otapanje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša od 7 do 12 stepeni.

U subotu promenljivo oblačno, osetno toplije, mestimično sa kišom.. Na planinama iznad 1000 metara i dalje otapanje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od -1 do 5, a tokom dana od 7 do 14 stepeni.

Prognoza vremena od 31. januara do 4. februara

U nedelju pretežno oblačno, mestimično s kišom, u višim planinskim predelima sa snegom. U ponedeljak i utorak, pad temperature, pa se sneg očekuje i u nižim predelima. Vetar umeren severozapadni. Od srede suvo i malo toplije.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar