ZZJZ Vranje: U Pčinjskom okrugu još 144 novozaražene osobe, u Bosilegradu bez inficiranih

Na području Pčinjskog okruga prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Vranje registrovana su još 144 slučaja koronavirusa od 456 urađenih testova.

Najveći broj zaraženih je dalje u Vranju – 122, u Bujanovcu je 7 pozitivnih, u Preševu 6, u Vladičinom Hanu 5, u Surdulici 3 i u Trgovištu 2 novoinficirana, dok u Bosilegradu nije bilo zaraženih, kažu u Zavodu.

Raste broj prvih pregleda i hospitalizovanih pacijenata

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 274 pregleda, od čega je 137 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 165 pacijenata i sačinjeno 95 RTG pluća. Urađena su 2 PCR i 146 antigenskih testova, od kojih je 106 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 30 pacijenata.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 122 pacijenta. Od tog broja 106 je pozitivno na koronavirus. Isti broj pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 60. Na bolničko lečenje primljeno je 19 pacijenata, dok je otpušteno 16, od kojih je jedan transportovan u Kruševac. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 38 slobodnih postelja, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja.

P. Videnov (izvor: ZZJZ Vranje / vranje.org.rs / RTV Vranje)

Foto: Darko Anačkov

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar