a

ZZJZ Pirot: U Pirotskom okrugu 29 pozitivnih, u Dimitrovgradu 3 nova slučaja koronavirusa

Epidemiološka situacija na teritoriji Pirotskog okruga je nesigurna sa tendencijom pogoršanja, a registrovano je još 29 novih slučajeva koronavirusa, saopštava Zavod za javno zdravlje Pirot. U poslednjem izveštaju se navodi da je u Pirotu 16 pozitivnih, u Beloj Palanci 6, u Babušnici 4 i u Dimitrovgradu 3 slučaja.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas su poslata 24 brisa.

Od početka epidemije do danas na PCR i antigenskom testu broj potvrđenih slučajeva u okrugu je 3.619, po gradovima: Pirot 2.162, Bela Palanka 662, Babušnica 418 i Dimitrovgrad 377. Do sada su od posledica kovid infekcije sa područja okruga ukupno preminula 164 lica.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 16 pacijenata – 11 iz Pirota, 3 iz Dimitrovgrada i po 1 iz Bele Palanke i Babušnice.

Na teritoriji Pirotskog okruga od početka imunizacije do 1. marta vakcinisana su 12.916 lica.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 2. mart možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar