a

Petrov: Vakcinsano oko 2.300 Dimitrovgrađana, sa obe doze više od 1.000

Do sada je vakcinisano oko 2.300 Dimitrovgrađana, a sa obe doze vakcine više od 1.000, rekao je za FAR direktor Doma zdravlja u Dimitrovgradu dr Robert Petrov.

Kada je reč o pregledima u kovid ambulanti, poslednjih dana uobičajena brojka je pedesetak, od toga 15 do 20 su prvi, a oko 30 su kontrolni, neveo je Petrov.

On je takođe rekao da je tokom jučerašnjeg dana zabeleženo pet pneumonija, što je obično znak da se radi o kovid infekciji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 114-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 115-1024x683.jpg

Govoreći o vakcinaciji i vakcinama, Petrov je kazao da taj broj varira od dana do dana, ali da je do sada vakcinasano oko 2.300 stanovnika opštine Dimitrovgrad, kao i da je obe doze primilo više od 1.000 ljudi.

Veći broj vakcina je kineskog proizvođača „Sinofarm“, a samo manji broj otpada na vakcinu nemačko-američke tehnologije „Fajzer-Biontek“, precizirao je Petrov i isto tako kazao da Dom zdravlja u Dimitrovgradu radi i dijagnostiku, kako brzu ili antigensku, tako i PCR, koju preko Zavoda za javno zdravlje u Pirotu upućuje u referentnu laboratoriju „Vetrano oko“ u Nišu.

Na kraju je Petrov istakao za FAR da zastoja nema ni u procesu pregleda, ni u vakcinisanju, niti u dijagnostifikavanju, ali da je osoblje koje to radi, ako ne na maksimumu, onda blizu maksimuma svojih kapaciteta.

S. Aleksić

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar