a

ZZJZ Pirot: Od poslednjeg preseka 65 novozaraženih u okrugu, u Dimitrovgradu 16 pozitivnih

U Pirotskom okrugu je prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot juče i danas do 14:00 sati zaraženo još 65 ljudi, a 4 pacijenta su preminula u Opštoj bolnici Pirot, tako da se ukupan broj umrlih popeo na 208. U Pirotu su 32 osobe inficirane, u Dimitrovgradu 16, u Beloj Palanci 11 i u Babušnici 5.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu danas je na PCR testiranje poslato 56 uzoraka.

Od početka epidemije ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa na PCR i antigenskom testu u okrugu je 5.115, po gradovima: Pirot 2.961, Bela Palanka 970, Dimitrovgrad 654 i Babušnica 530.

U Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je 48 pacijenata – 29 iz Pirota, 7 iz Bele Palanke i po 6 iz Dimitrovgrada i Babušnice.

Od početka imunizacije do 11. aprila na području Pirotskog okruga vakcinisane su 19.823 osobe, od kojih je 15.131 lice revakcinisano.

U Zavodu kažu da je epidemiološka situacija u okrugu i dalje nepovoljna, a intenzitet prenošenja virusa je visok.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 12. april možete pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar