VIDEO: Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila mlekaru “Stara Planina”

Nakon posete kompaniji “TIGAR AD” u Pirotu, ministarka privrede Republike Srbije Anđelka Atanasković posetila je Dimitrovgrad gde je obišla proizvodni pogon mlekare “Stara Planina”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 164-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 165-1024x683.jpg

Ministarka je u izjavi za medije kazala da Ministarstvo privrede i Privredna komora Srbije imaju u planu da obilaze regione, privrednike, mala i srednja preduzeća i da im pomognu da što više napreduju jer, kako kaže, Srbija zavisi najvećim delom od njih.

“Jedan od ovih privrednika je danas naš domaćin. Mi smo njemu iz Fonda za razvoj dali novac za opremu, a iz Ministarstva privrede za obnovu voznog parka. Time smo mu možda najviše pomogli da može dalje da napreduje i da više ljudi uposli. Ako bude imao bolje i veće tržište, što se prvenstveno odnosi na izvoz, moći će da konkuriše i dalje za sredstva. Mi obilazimo ovaj kraj kako bi videli sa kojim problemima se privrednici susreću i kako mi preko naših programa možemo da im pomognemo” – navela je ministarka.

This image has an empty alt attribute; its file name is 166-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 167-1024x683.jpg

Vlasnik mlekare “Stara Planina” Zoran Nikolov je zahvalio ministarki privrede na poseti kao i njenom ministarstvu i Fondu za razvoj na pomoći da se obnovi vozni park mlekare, kao i oprema, što prema njegovim rečima znači da je mlekara korak bliže izvoznom broju i otvaranju novog tržišta za izvoz.

“Takođe bih hteo da se zahvalim i Fondu za razvoj i Privrednoj komori na svesrdnoj pomoći i nadam se da ćemo u budućnosti još više sarađivati kako bi što brže dobili izvozni broj. Naša proizvodnja je oko 200 tona mesečno, a najinteresantije za nas tržište je Sofija u Republici Bugarskoj koja je udaljena od Dimitrovgrada svega 50-ak kilometara, a isto tako nadam se da ćemo i na domaćem tržištu proširiti broj kupaca” – kazao je Nikolov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 168-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 169-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 170-1024x683.jpg

“Mogu da kažem da je za lokalnu samoupravu jako važno da ovakvi objekti postoje imajući u vidu da mlekara radi preko 20 godina i zapošljava 30-ak radnika, ali ne zapošljava ona samo te radnike koji su direktno ovde, već zapošljava veliki broj poljoprivrednika od kojih uzima mleko. Tu je i uloga lokalne samouprave da pomogne poljoprivrednicima da stvore sirovinu za mlekaru, a bitna je i uloga resornog ministarstva da pomogne opremanje ovakvih objekata” – rekao je predsednik opštine.

Dvodnevnu posetu Pirotskom okrugu ministarka privrede završiće u utorak kada će obići firmu “D-COMPANY” u Babušnici.

Pogledajte detalje u TV prilogu.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik. Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
arpil 2021.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar