VIDEO: Đurov – Budžet glavna tema na sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad 18. decembra

Predstojeća četvrta sednica lokalnog parlamenta biće održana u petak, 18. decembra u 10:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu, uz strogo poštovanje svih propisnih epidemioloških mera. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR kazao predsednik Skupštine opštine Zoran Đurov.

Prema rečima Đurova, sednica će biti izuzetno važna, zato što će se na njoj usvojiti budžet opštine Dimitrovgrad za 2021. godinu. Kako kaže, ukupni prihodi i rashodi u budžetu su planirani u iznosu od 779.363.000 dinara.

Navodi da će osim odluke o budžetu za narednu godinu, biti usvojena i odluka o lokalnim komunalnim taksama, odluka o naknadama za korišćenje javnih površina, odluka o visini naknade za usluge koje vrši Opštinska uprava opštine Dimitrovgrad i kadrovski plan organa i službi opštine Dimitrovgrad.

Osim odluke o budžetu i pomenutih budžetskih tačaka, predsednik Skupštine opštine ističe da će se na dnevnom redu naći planovi i programi poslovanja JP “Komunalac” i opštinskih javnih ustanova i o njima će odbornici imati mogućnost da se izjasne.

Na dnevnom redu će biti i tačke koje se tiču imovinsko-pravnih odnosa, zatim tačke koje se odnose na regulisanje rada i funkcionisanje Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Dimitrovgrad, kao i tačke kojima će se potvrditi rešenja koje je doneo predsednik opštine za vreme vanrednog stanja, dodao je Đurov.

Detallnije u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
decembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar