VIDEO: Dimitrov – Lokalna samouprava nikad ne rashoduje više od onog što prihoduje

Na sednici Opštinskog veća razmatrano je nekoliko tačaka, među kojima i izveštaj o završnom računu opštine Dimitrovgrad.

Prema rečima predsednika opštine Vladice Dimitrova, usvojen je završni račun za prošlu godinu. Prihodi u budžetu bili su 563 miliona dinara, a rashodi 543 miliona, što znači da je 20 miliona preneto u sledeću godinu, te Dimitrov ukazuje da lokalna samouprava nikad ne rashoduje više od onog što prihoduje.

Na dnevnom redu se našlo i nekoliko tačaka vezanih za građevinsko zemljište, predlog izmene rešenja o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije i predlog odluke o postavljanju i održavaju spomenika na teritoriji opštine Dimitrovgrad, koji će se naći na sednici lokalnog parlamenta 11. juna.

Dimitrov kaže da se obnavlja odluka o dodeli isključivog prava Javnom preduzeću “Komunalac” za obavljanje delatnosti pružanja usluga zimskog održavanja puteva.

Na osnovu izmene poslovnika opštine Dimitrovgrad, sednice veća se mogu održavati onlajn, dodaje predsednik opštine.

On navodi da je Regionalna deponija Pirot imala dobit oko 11 miliona dinara, pri čemu je 500.000 dinara ostavila za raspodelu opštinama, a 10,5 miliona dinara za investicije. Od predviđenih pola miliona dinara opštini Dimitrovgrad pripada 55.000 dinara, kaže Dimitrov.

U izjavi za medije podsetio je građane da se u nedelju, 6. juna održavaju Izbori za savete mesnih zajednica.

“Možda se ovi izbori smatraju najmanje važnim, međutim, cilj lokalne samouprave i generalno države je da se nadležnosti spuste na najmanji mogući nivo, odnosno da sami ljudi u mesnim zajednicama odlučuju šta je to što je njima potrebno. Jako je važno da se izađe na ove izbore jer će u perspektivi upravo ti članovi saveta mesnih zajednica odlučivati o nekim stvarima koje se tiču i bitni su za samu mesnu zajednicu” – navodi Dimitrov.

Opširnije u izjavi koju je predsednik opštine dao dimitrovgradskim medijima.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jun 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar