VIDEO: Dimitrov – Od početka jula u Dimitrovgradu registrovana 42 slučaja koronavirusa, od kojih je petoro dece

Na sednici Stručno-operativnog tima Opštinskog štaba za vanredne situacije razmatrana je aktuelna epidemiološka situacija, a prema rečima predsednika opštine Vladice Dimitrova, od početka jula do danas na teritoriji opštine Dimitrovgrad registrovana su 42 slučaja koronavirusa, od kojih je petoro dece.

“Epidemiološka situacija u gradu je nepromenjena u odnosu na prošlu i pretprošlu nedelju, ali ono što je dobro to je da nemamo eksponencijalni rast od koga smo se plašili. Ono što je takođe bitno nećemo donositi neke posebne mere u odnosu na mere koje su aktuelne. Videćemo kakve će mere Republički krizni štab doneti sutra, pa ćemo se upravljati time” – rekao je u telefonskom razgovoru za FAR predsednik opštine.

Dimitrov je naveo da vanrednu okolnost predstavlja i sve veći broj migranata koji se pojavljuju u opštini, a u skladu sa tim u četvrtak, 29. jula, kako je rekao, biće održana sednica Saveta za migracije gde će biti donešeni određeni zaključci koji će biti poslati Komesarijatu za izbeglice Republike Srbije.

Detaljnije u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2021.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar