Za učesnice iz Dimitrovgrada na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” organizovan prijem kod predsednika opštine

Petra Dimitrov, Marija Georgiev, Selena Stamenov, Helena Stojanov i Una Petrov predstavljaće opštinu Dimitrovgrad na najvećem regionalnom muzičkom festivalu za decu “Srbija u ritmu Evrope”, koji će biti održan u nedelju, 5. septembra u 13:00 sati na Prvoj srpskoj televiziji. Tim povodom danas je organizovan prijem kod predsednika opštine, a novinarima su se obratili Marija Georgiev, jedna od učesnica, Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad i David Makević, direktor “Srbija u ritmu Evrope”.

“Spremne smo, radile smo vredno, trudile se, dolazile na probe tako da se nadamo boljem plamanu nego prošle godine odnosno da osvojimo prvo mesto. Zahvalila bi se i predsedniku opštine Vladici Dimitrovu na podršci, kao i “Srbiji u ritmu Evrope” što nam obezbeđuje lepu budućnost jer mi smo deca, volimo da plešemo pevamo i igramo i to nas čini veoma srećnim” – kazala je Marija Geogiev.

Predsednik opštine je istakao da je lokalnoj samoupravi bitno da deca učestvuju na ovom takmičenju, ali i da eventualno prvo mesto na ovom festivalu dosta znači jer ono donosi organizaciju za sledeću godinu. Dimitrov je naveo da je ovo jako bitno takmičenje, zato što sa jedne strane opština Dimitrovgrad podržava devojčice koje se probijaju na muzičkoj sceni Srbije, a sa druge strane je jako bitno zato što one predstavljaju Dimitrovgrad širom Srbije.

“Ritam Evrope funkcioniše već 14 godina u različitim formatima. Mi smo prošle godine pozvali Dimitrovgrad da učestvuje u našem takmičenju i ja moram slobodno reći da je komunikacija sa lokalnom samoupravom na jednom zavidnom nivou i da to pokazuje spremnost opštine Dimitrovgrad da učestvuje u velikim projektima kao što je “Srbija u ritmu Evrope”. Mi za cilj imamo podsticanje mladih talenata i to je naš prvi i osnovni momenat. Ovo je jedan internacionalni projekat koji za cilj ima regionalno povezivanje i sa tim u vezi mi u planu imamo da 2022. godine integrišemo projekte Crne Gore, Srbije i Republike Srpske” – kazao je, između ostalog, Makević.

Opširnije u videu.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
avgust 2021.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar