Kišovita i hladna sedmica

Početak sedmice donosi oblačno, hladno i kišovito vreme, a na visokim planinama tokom noći susnežicu i sneg. Na jugu lokalno moguće obilnije padavine. Promenljivo i narednih dana, a hladno jesenje vreme i u Beogradu.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, u ponedeljak u Srbiji oblačno i hladno, mestimično sa kišom, na visokim planinama uveče i u toku noći sa susnežicom i snegom. Na jugu zemlje se lokalno očekuje veća količina padavina. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni, na istoku Srbije i u donjem Podunavlju jak, povremeno olujne jačine, uveče u slabljenju i skretanju na severni i severozapadni. Najviša temperatura od 9 do 16 stepeni.

U utorak oblačno i hladno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 9, a najviša od 10 do 13 stepeni.

Za sredu se prognozira umereno do potpuno oblačno i hladno vreme, mestimično sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom. Na severu zemlje uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, na istoku zemlje i na severu Vojvodine povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 9, a najviša od 11 do 16 stepeni.

I u četvrtak oblačno i hladno, mestimično sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Na severu zemlje bez padavina. Vetar slab i umeren, severni. Najniža temperatura od 3 do 6, a najviša dnevna od 8 do 11 stepeni.

Prognoza vremena 15. do 19. oktobra

Oblačno i hladno, u petak i subotu mestimično sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Zatim, do kraja perioda postepeno smanjenje oblačnosti, prestanak padavina i manji porast temperature.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar