Održana XII sednica Skupštine opštine Bosilegrad

Na dnevnom redu XII redovne sednice Skupštine opštine Bosilegrad, koja je održana u sredu, 12. januara našle su se 4 tačke i to: Predlog odluke o usvajanju Plana razvoja opštine Bosilegrad za period 2021-2030, Druga izmena i dopuna Plana generalne regulacije Bosilegrada, lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje roma i romkinja opštine Bosilegrad za period 2022-2025 i prva izmena budžeta opštine Bosilegrad za 2022. godinu. Predstavnici lokalnog parlamenta jednoglasno su usvojili sve predloge, javlja NRTV – Bosilegrad.

Daniel Milanov, član Opštinskog veća izneo je deo Plana razvoja u kojem je akcenat stavljen na pronalaženje investitora za nekadašnje fabrike, razvoj turizma, poboljšanje infrastrukture, pomoć mladim bračnim i vanbračnim parovima pri kupovini seoskog domaćinstva.

Izmena Plana generalne regulacije Bosilegrada odnosi se na trasiranje saobraćajnih infrastrukturnih koridora na 11 lokacija na teritoriji opštine, kako bi mogle da se koriste kao građevinske parcele, uz očuvanje poljoprivrednog zemljišta u ruralnim područjima.

U završnom delu sednice, svim odbornicima dostavljeni su rezultati merenja kvaliteta vazduha na teritoriji Bosilegrada. Mikica Vasilov, šef opštinskog sektora za ekologiju, objasnio je da je Opština kupila novi uređaj za merenje kvaliteta vazduha, koji pokazuje video zapis lokacije sa utvrđenim parametrima, što onemogućava njihovu zloupotrebu. Ovim uređajem mereno je prisustvo suspendovanih čestica u vazduhu na 9 lokacija u Bosilegradu, a rezultati su pokazali da je njihova koncentracija daleko manja od dozvoljenih graničnih vrednosti koje je propisala Evropska komisija.

Predsednik opštine Vladimir Zaharijev najavio je nekoliko projekata, među kojima su rekonstrukcija Veterinarske ambulante u kojoj bi trebalo da se otvori ustanova za smeštaj starih, nezbrinutih i ugroženih lica, postavljanje kišne kanalizacije i zamenu fekalne kanalizacije u centralnom delu grada i otvaranje Roda Vode do kraja meseca.

Izvor: NRTV – Bosilegrad (autor: J.P.)

Foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar