VIDEO: Ambasador Češke Tomaš Kuhta u poseti Dimitrovgradu

Ambasador Republike Češke Tomaš Kuhta posetio je Dimitrovgrad i sastao se sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim. Nakon razgovora u kabinetu predsednika, češki ambasador se u Edukativno-obrazovnom centru susreo sa članicama tima iz Dimitrovgrada koje su na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” 2020. godine predstavljale Republiku Češku.

Češki ambasador je u izjavi za medije istakao da je prvi put u Dimitrovgradu, koji, kako kaže, ima dobru stratešku poziciju, jer svi koji putuju prema Bugarskoj i Turskoj moraju proći kroz ovu opštinu. Ambasador je kazao da je vrlo srećan što je imao priliku da upozna ljude koji se trude da obezbede bolji život građanima u ovom delu Srbije i dodao da je pozitivno iznenađen ekonomskim rezultatima i kvalitetom života građana. On je naglasio da je glavni cilj njegove posete bio da se susretne sa članicama tima iz Dimitrovgrada koje su na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” 2020. godine predstavljale Republiku Češku. Naveo je da je ponosan na te devojke koje su izvele češku pesmu na ovom prestižnom muzićkom nadmetanju.

Predsednik opštine Vladica Dimitrov je rekao da je sa češkim ambasadorom razgovarano o više tema, među kojima su istorija samog grada, struktura stanovništva, kao i o tome čime se ljudi ovde bave.

“Poseta ambasadora je upravo zbog devojaka koje su predstavljele sa jedne strane Dimitrovgrad, a sa druge Češku čijeg su izvođača interpretirale na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”. Ovim putem bih iskoristio priliku da saopštim da će lokalna samouprava finansirati put u Prag devojkama koje su predstavljale našu opštinu na tom nadmetanju” – istakao je Dimitrov.

“Moje četrnaestogodišnje iskustvo ritma Evrope u zemljama regiona mi pokazuje da je ova današnja poseta bila naklonost Republike Češke prema Dimitrovgradu i to moramo da shvatimo jako ozbiljno i da pružimo to gostoprimstvo svim Česima. Ja sam ovde iz razloga što volim da vidim svoju decu i ja ih smatram svojom decom. Ja sam prolazio sa njima kroz snimanje spotova, dela audicije, obuke i televizijskog programa” – rekao je, između ostalog, Igor Karadarević, direktor projekta “Srbija u ritmu Evrope”.

Na konferenciji za medije govorili su Vasil Andrejev, direktor Turističke organizacije Caribrod i učesnice takmičenja Helena Stojanov i Marija Georgijev.

Pogledajte detalje sa ovog događaja koje je zabeležila ekipa FAR TV-a.

Novinar: Valentina Stojčev
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
februar 2022.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar