Na “Gradini” zaplenjeno oko kilogram i po srebrnog nakita

Na graničnom prelazu “Gradina” carinici su zajedno sa policijom otkrili i zaplenili oko kilogram i po srebrnog nakita, koji jedna putnica nije imala nameru da prijavi prilikom prelaska granice.

U saopštenju Uprave carina se navodi da je prekršaj otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil ”audi” nemačkih registarskih oznaka. Njime je iz Istanbula ka BiH putovalo četvoro putnika, koji su na pitanje da li imaju nešto da prijave takođe rekli da sa sobom nose samo lični prtljag. Kontrolom koja je potom usledila, najpre je u ličnoj torbi 58 godišnje državljanke BiH pronađeno više od 900 grama srebrnog nakita. Potom su i u torbama druge dve mlađe putnice automobila pronađene kesice sa srebrnim nakitom ukupne težine od oko pola kilograma.

Kako se kao vlasnica celokupne količine zaplenjenog nakita prijavila putnica kod koje je pronađen najveći deo, protiv nje je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Na sajtu Uprave carina, kao i na svim prelazima apeluje se na putnike da prijavljuju sve dragocenosti koje nose sa sobom. Podsećaju da se ovaj propis jednako odnosi na sve putnike, uključujući i one koji samo prolaze kroz Republiku Srbiju. Ipak pojedini putnici tu jasno propisanu obavezu izbegavaju i time svesno rizikuju da im dragocenosti budu privremeno ili trajno oduzete, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar