a

“Mravlji šverc” na “Gradini”

Sa „mravljim“ švercom, kako se odomaćeno zovu pokušaji krijumčarenja manjih količina različite robe, carinici se susreću svakodnevno na gotovo svim graničnim prelazima, a prekršioci su najčešće stanovnici pograničnih područja, vozači kamiona ili gastarbajteri, koji na taj način pokušavaju da dodatno zarade „na crno“.

Upravo takav slučaj zabeležen je na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada, kada je u jednom automobilu, otkriveno i zaplenjeno 20 boksova cigareta „marlboro“, navode iz Uprave carina.

Kakoističu, u prekršaju se našao 31-godišnji bugarski državljanin, koji je sa još troje svojih sunarodnika, automobilom „ford fokus“ bugarskih registarskih oznaka, putovao ka Engleskoj. Bez obzira što su na graničnu kontrolu ušli kroz zeleni kontrolni prolaz, namenjen onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, ipak su izdvojeni za detaljan pregled.

Ispostavilo se da su u gotovo svim koferima i torbama, ispod garderobe, pronađeni boksovi cigareta zapakovani u crne plastične kese, za koje se kao vlasnik prijavio vozač automobila, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar