Turistička organizacija “Caribrod” na sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija “Caribrod” učestvuje na 43. međunarodnom sajmu turizma koji se od 24. do 27. marta održava u Beogradu pod sloganom “Između planina i mora”.

“Nalazimo se na zajedničkom štandu sa Babušnicom i Belom Palankom. Predstavljamo naše tradicionalne manifestacije – Caribrodsku šušenicu, Caribrodski MTB maraton i buduću manifestaciju “Prženo&Fungi fest”. Takođe, predstavljamo prirodne i kulturne vrednosti opštine Dimitorvgrad – Staru planinu, Jermu, smeštajne kapacitete, ugostiteljske objekte i mogućnosti za rekreaciju u prirodi”, kaže za specijalno za FAR Dejan Cvetkov, analitičar za promociju turističke ponude TO “Caribrod”.

Cvetkov ističe da ove godine novinu predstavljaju 4 vrste novih brošura koje su urađene u retro crno beloj tehnici. Navodi da je jedna za gastronomiju i smeštaj, druga za kulturno-istorijsko nasleđe, treća za manifestacije i četvrta za prirodu i rekreaciju.

“Na štandu smo istakli i šopsku salatu kao jelo sa sezonskim osvežavajućim povrćem i sirom koje je za nas autentično i kozunak kao tradicionalni slavski kolač. Posetioci našeg štanda mogu da probaju i caribrodsku šušenicu, kao i staroplaninski kačkavalj i sir, naglašava Cvetkov.

Pored sajma turizma, u prestonici Srbije tradicionalno se održavaju još dve manifestacije – 17. međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske usluge HORECA-OPREMA i 12. međunarodni sajam vina BEOWINE. Na sajmu se predstavljaju Grčka, Turska, Crna Gora, Tunis, Egipat, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi, Malezija i Demokratska republika Sao Tome i Principe, dok pojedinačno nastupaju izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

A. Todorov

Foto: Dejan Cvetkov / Turistička organizacija “Caribrod”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar