Martin i Milkica Dionisijev iz Bosilegrada na pripremnom kampu za takmičenje “Srbija u ritmu Evrope”

Opština Bosilegrad će i ove godine učestvovati na najvećem dečjem muzičkom takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”. Bosilegrad će na ovom nadmetanju predstaviti državu Izrael, a duetsku narodnu kompoziciju „Hava nagila” otpevaće Martin i Milkica Dionisijev. Oni su proteklog vikenda bili na prvom pripremnom kampu u opštini Srbobran, koja je prošlogodišnji pobednik i domaćin ovogodišnjeg takmičenja.

„Predstoje im još dva pripremna kampa, u maju i junu mesecu“, saopštila je koordinatorka projekta za Bosilegrad Zorica Milanov. Dodala je da su mladi muzički talenti proteklih godina predstavljali bosilegradsku opštinu izvodeći pesme na ruskom, ukrajinskom, grčkom i bugarskom jeziku.

Najveće dečije muzičko nadmetanje u Srbiji namenjeno je takmičarima uzrasta od 14 do 21 godinu talentovanim za pevanje i ples. Takmičenje “Srbija u ritmu Evrope” biće emitovano septembra meseca uživo na TV Prva, a pobednik će biti izabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika i gledalaca koji glasaju putem SMS-a.

Izvor i foto: NRTV-Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar