Na “Gradini” sprečeno krijumčarenje neprijavljenih evra i zlatnog nakita

Carinici su na izlaznoj strani graničnog prelaza “Gradina”, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 107.000 neprijavljenih evra i 250 grama zlatnog nakita, saopšteno je iz Uprave carina.

U saopštenju se navodi da su neprijavljene devize i zlatni nakit otkriveni tokom pregleda foksvagen šarana nemačkih registarskih oznaka kojim je troje bugarskih državljana iz Nemačke putovalo ka Bugarskoj. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, svo troje putnika je reklo da sa sobom nose samo lične stvari. Međutim, tokom detaljnog pregleda je u tašni 52-putnice otkriveno gotovo 126.000 neprijavljenih evra, kao i 250 grama težak zlatni nakit (ogrlice, minđuše, narukvice i privesci u obliku dukata).

Novac je bio zapakovan u više koverata zakamufliranih u kesice namenjene za pecivo iz pekare, koje je putnica nosila u tašni. I to nije sve: obojica njenih saputnika takođe su kod sebe imali neprijavljen novac u iznosu od gotovo 11.000 evra, čime se ukupno otkrivena suma popela na skoro 137.000 evra.

Među otkrivenim novčanicama najbrojnije su bile one u apoenima od 100 evra kojih je bilo 954, potom 34 novčanice od po 200 evra i još 9 od 500.

Putnicima je odmah vraćen iznos od 30.000 evra (10.000 evra po osobi) koji nisu imali obavezu da prijave, dok su ostatak novca i sav neprijavljeni zlatni nakit privremeno zadržani do okončanja postupka, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar